Hem med hund - ett riktigt hundliv!


Mitt i min yra om heminredning innan så glömde jag en annan och betydligt ”hundigare” sak.

Alltså ibland blir jag så himla trött på okunniga hundägare som tydligen har noll koll.

 

Två damer var ute med ett par cockrar varav den ena blir biten i halsen av en pitbulliknande hund efter ett möte där hundarna kommit så tätt inpå varandra att detta hänt trots koppel!, efter detta skroderar damen ifråga om att dylika hundar ska förbjudas!

För det första förtäljer inte historien vilken av hundarna som egentligen gjort utfall först, skulle inte förvåna mig om den lilla hunden spänt sig och vart den som egentligen startat det hela. Förvånansvärt ofta är det så det går till men eftersom det är en ”liten” hund tycks det inte spela någon roll.

Och även om det självfallet är tråkigt att hunden blivit skadad så är det så himla tråkigt när det hela tiden skrivs om ”pitbulliknande” hundar. Det kan visa sig vara alltifrån en labbe till en GD.
Det är nämligen väldigt sällan dessa personer har en susning om vad Pit Bull / AmStaff ens är för hund. Herregud det finns betydligt värre hundar att oroa sig för, tex alla lite större riktiga terriers, tempererade vallhundar/herdehundar i stil med belgare, HH, mfl. Men det skrivs bara om de stora tröga, intetsägande AmStaffarna eller möjligtvis rottisarna.

 

Det stora problemet är inte hundarna utan den allmänt mycket dåliga hundkunskapen hos ägare både till små och stora hundar. Hundar bits och så bara är det, det är rovdjur och inte små snälla disneyfierade halvmänskliga djur.

Det är hundägarnas ansvar att inse vad som finns i hunden och se till att olyckor inte händer, det kan man bla göra genom att inte utsätta sin egen hund för så täta möten att tom en kopplad hund har chans att komma åt!

 

Nu återgår jag till min hallbyggnad istället!

 

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed